Steun LIVE2020 en geef de muzieksector een duwtje in de rug

June 11, 2020

Het is al enkele maanden doodstil op de Belgische podia. En ook tijdens de zomer zullen de festivalweides er verlaten bij liggen. De sector van de livemuziek bloedt. Niet alleen de artiesten zelf zijn zonder inkomsten gevallen, maar ook talloze mensen achter de schermen. Denk aan backliners, technici, concert- en festivalorganisatoren, podiumbouwers, boekingsagenten, managers, stagehands en zovele anderen. Alle schakels zijn met elkaar verbonden. 


Daarom richten verschillende spelers uit de Belgische livemuzieksector nu LIVE2020 op. Met dit solidariteitsfonds zamelen ze geld in om perspectief te bieden aan collega’s die zwaar getroffen worden door de huidige crisis, en aan de sector door relance-initiatieven te ondersteunen. Op die manier geeft LIVE2020 een duwtje in de rug om muziek te laten terugkeren naar kleine en grote podia binnen en buiten.


Ook u kunt het initiatief steunen door een gift te doen, zelf een actie te organiseren of deel te nemen aan één van de acties die in het initiatief gebundeld worden onder het motto #unitedforlivemusic.


Voor meer informatie kan u terecht op de website van LIVE 2020.