Uw zaak verplicht gesloten? Dan ontvangt u voorlopig geen factuur van Unisono!

January 22, 2021

Veel horeca- en handelszaken blijven nog steeds verplicht gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Uiteraard wil Unisono het u niet nog moeilijker maken. Daarom ontvangen horeca- en handelszaken die verplicht gesloten zijn voorlopig geen Unisono-factuur. Op die manier willen we u meer financiële ademruimte geven. 

 

In de pers

De voorbije dagen kon u in de pers lezen dat gesloten zaken toch een Unisono-factuur ontvingen. De 120 zaken in kwestie werden in de systemen van Unisono helaas niet herkend als gesloten zaken. Deze facturen hebben we ondertussen bevroren en de betalingstermijn ervan automatisch met drie maanden verlengd. Werd u ook door deze fout getroffen? Neem dan contact met ons op. We benadrukken dat het hier slechts over een beperkt aantal gaat: zo’n 120 op een totaal van 17.000 verstuurde facturen.

 

Jaarlicentie

Speelt u muziek in uw zaak? Dan sluit u een jaarlicentie met Unisono. Dat wil zeggen dat u in ruil voor een forfaitair jaarbedrag onbeperkt muziek mag spelen. U betaalt dus niet per maand of op basis van uw individueel gebruik. 

 

Steunmaatregelen

Hoewel de cultuursector zelf al flinke klappen kreeg en blijft krijgen neemt Unisono ook initiatieven om horeca- en handelszaken die getroffen worden door deze crisis te helpen: 

  • Solidariteitsbijdrage: de auteurs, componisten en uitgevers van Sabam stellen zich solidair op met andere getroffen sectoren. Ze bieden meer dan 100.000 horeca- en handelszaken een solidariteitsbijdrage ter waarde van één maand auteursrechten op hun Unisono-factuur van 2020. Die bijdrage wordt rechtstreeks gefinancierd met de rechten van auteurs, componisten en uitgevers. Ontving u nog geen solidariteitsbijdrage voor uw factuur van 2020? En voldoet u aan de voorwaarden? Dan kan u dit nog steeds aanvragen tot en met 31 maart 2021.
     
  • Seizoenstarief: de Billijke Vergoeding past een tarief voor seizoensgebonden uitbating toe voor horeca- en handelszaken die in 2020 langer dan drie opeenvolgende maanden de deuren dicht hielden. 

 

Hebt u verder nog vragen? Bekijk dan zeker onze handige lijst met FAQ’s.

Onze medewerkers staan ook klaar om u met raad en daad bij te staan. Contacteer ons bij voorkeur via het contactformulier. Op die manier wordt uw vraag met prioriteit behandeld.

Wilt u ons toch telefonisch bereiken? Dan kan dat elke werkdag van 9u30 tot 13u op het nummer 02 286 82 11.