Door onderhoudswerken is MyUnisono niet beschikbaar op woensdag 6 juli van 18u tot middernacht. Onze excuses voor dit ongemak.

Het EK Voetbal op groot scherm of op tv in uw zaak? Regel snel en eenvoudig alle muziekrechten

juni 3, 2021

Vanaf 11 juni zijn alle ogen gericht op onze Rode Duivels tijdens het EK voetbal. Nog meer dan andere edities is dit Europees kampioenschap er één dat voetbalfans niet alleen willen zien, maar samen met hun vrienden willen beleven. 

Bent u van plan wedstrijden uit te zenden in uw zaak of op een groot scherm? Uitstekend idee! Lees hieronder hoe u alle muziekrechten* regelt en geniet zorgeloos van een spetterend en langverwacht voetbalfeest. 


Als evenement op groot scherm in openlucht

Zendt u wedstrijden uit met achtergrondmuziek vóór, na of tijdens de matchen en uitzendingen, en wordt er niet gedanst? Doorloop dan de volgende stappen in MyUnisono:

  • Kies voor ‘Een evenement’ > ‘WK of EK Voetbal’ 
  • Vul vervolgens het formulier in en vraag uw licentie aan

Zendt u niet alleen de wedstrijd uit, maar organiseert u ook een fuif na de wedstrijd? Dan regelt u alle rechten via deze weg: 

  • Kies voor ‘Een evenement’ > ‘Feest/fuif’ 
  • Vul het formulier in en vraag uw licentie aan

De achtergrondmuziek in de uitzending (bv. tijdens de reclame, in reportages, bij een doelpunt, …) wordt ook gedekt door uw licentie.


In het kader van uw horecazaak 

Hebt u al een licentie voor het tv-toestel in het kader van uw zaak? Dan hoeft u verder niets te doen. 

Controleer snel en eenvoudig via MyUnisono of uw toestel al gedekt wordt via uw huidige licentie. Dat doet u via de rubriek ‘Mijn aangiften’ > ‘Contracten’ > ‘Bekijken’. 

Hebt u alleen een licentie voor uw audiosysteem, maar wilt u tijdens het EK maximaal één maand lang binnen of buiten een tv plaatsen? Dan moet u uw licentie tijdelijk uitbreiden met een audiovisueel systeem. Volg dan deze stappen in MyUnisono:

  • Kies voor ‘Dagelijks gebruik’ > ‘Horeca-uitbating’ > ‘Audio- of audiovisueel systeem’ 
  • Beantwoord de korte vragen en kies voor ‘Uitbreiding audiovisueel toestel’ 
  • Vul het formulier in en vraag uw licentie aan

De prijs van uw licentie hangt af van de oppervlakte van uw zaak en het aantal dagen dat u uw tv gebruikt. 

Goed om weten: We houden rekening met de afstandsregels die de overheid oplegt. Noteer daarom het aantal beschikbare plaatsen van uw zaak in de opmerking bij de stap ‘bijkomende info’. 


Tijdens een bestaand evenement 

Organiseert u een kermis, braderij, … en hebt u al een licentie voor het afspelen van muziek via een audiosysteem? Dan hoeft u verder niets te doen. 

Controleer snel en eenvoudig via MyUnisono welk muziekgebruik door uw licentie wordt gedekt. Dat doet u via de rubriek ‘Mijn aangiften’ > ‘Evenementen’ > ‘Bekijken’. 

Hebt u alleen een licentie voor livemuziek (bv. concert, festival, …)? Dan vraagt u een bijkomende licentie aan voor het afspelen van muziek via een audiosysteem. Volg de stappen zoals vermeld in de alinea ‘Op groot scherm in openlucht’ hierboven. 


Vragen? 

Bekijk onze handige lijst met FAQ’s

Geen antwoord op uw vraag gevonden? Contacteer onze medewerkers via het contactformulier of bel: 02 286 82 11. Zij staan alle werkdagen voor u klaar van 9u30 tot 13u. 

Hou het veilig, maar geniet vooral van de wedstrijden én de gezellige sfeer.  


*Unisono factureert geen rechten voor de beelden van de match of de becommentariëring.