Zaak gesloten? We zoeken mee naar oplossingen!

maart 10, 2021

Veel horeca- en handelszaken zijn vandaag nog steeds gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Unisono is in dialoog met de verschillende beroepsverenigingen en overlegt met de regering om de meest haalbare oplossingen te vinden voor álle betrokken sectoren. 

Net als de vele horeca- en handelszaken worden ook auteurs en artiesten hard getroffen door de crisis. Hun inkomsten uit festivals daalden met maar liefst 99%.  Daarbij rekenen we het aantal afgelaste feesten, de sluiting van theater- en concertzalen en discotheken nog niet eens mee. Sinds de start van deze crisis verleende de regering nog geen enkele steun voor gemiste auteursrechten. Maar oplossingen liggen in het verschiet.


Werken aan oplossing

Op dit moment overleggen de collectieve beheersvennootschappen met de regering om oplossingen te vinden en de betrokken partijen te compenseren. Het doel? het verlies aan auteurs- en naburige rechten compenseren.


Facturatie on hold

Handels – en horecazaken die hun deuren verplicht gesloten houden ontvangen voorlopig géén Unisono-factuur voor 2021. We wachten de uitkomst van het overleg verder af en bieden hen op die manier iets meer financiële ademruimte. 

Is uw zaak nog steeds gesloten, maar ontving u toch een factuur? Aarzel dan niet en contacteer ons. Onze medewerkers lossen het meteen voor u op. 

Lees meer over alle steunmaatregelen van Unisono

Andere vragen? Bekijk onze lijst met handige FAQ's.