Muziek omringt ons dag in dag uit en vergezelt ons overal waar we komen en gaan – ook in bedrijven.

Cijfers tonen aan dat muziek op de werkvloer een positieve invloed heeft op het welzijn van uw werknemers. U wil muziek gebruiken in uw bedrijf, vereniging of openbare dienst? Bijvoorbeeld: uw personeel naar muziek laten luisteren tijdens het werk, muziek spelen in uw bedrijfsrestaurant of kantine, wachtmuziek op uw telefoonlijnen, achtergrondmuziek op uw website of muziek gebruiken in uw gebouwen bij een pensionering, promotie, verjaardag of personeelsfeest? Dan hebt u een licentie van Unisono nodig.

Wat houdt de licentie in?

Auteurs bezitten auteursrechten op hun creaties. Uitvoerende kunstenaars en producenten beschikken over naburige rechten op de muziekopname.

De licentie geldt voor muziek:

  1. op de werkvloer en in de eetruimtes waar alleen uw personeel komt;
  2. op uw personeelsfeesten;
  3. aan de telefoon (wachtmuziek);
  4. op uw websites.

Voor het gebruik van muziek in ruimtes enkel toegankelijk voor personeel gelden vanaf 1 januari 2018 voor de naburige rechten nieuwe regels vastgelegd in drie Koninklijke Besluiten (KB van 17 december 2017 - KB van 8 juli 2018 - KB van 17 mei 2019).

Alle tarieven op deze website zijn exclusief 6% btw en kunnen jaarlijks worden geïndexeerd.

Waarom muziekgebruik vergoeden?

Iedereen die bijdraagt tot de creatie van muziek (auteurs, componisten, uitvoerende kunstenaars, producenten), heeft recht op een vergoeding wanneer zijn werk gekocht of gebruikt wordt. Meerdere studies wijzen bovendien op de meerwaarde van muziek in bedrijven, gaande van een hogere productiviteit tot een aangenamere werkomgeving en een hogere klanttevredenheid.

U wilt een licentie aanvragen? 

U kan meteen gebruik maken van MyUnisono, onze handige tool waarmee u uw licentie online kunt beheren.

Meer informatie over de algemene voorwaarden, vindt u hier.

Opgelet: het gaat hier uitsluitend om de ruimtes die toegankelijk zijn voor het personeel (bv. kantoren, bedrijfsrestaurants,…). Hebt u vragen over het gebruik van muziek in publiek toegankelijke ruimtes (café, winkel,...)? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Neem contact op met Unisono

Kies een onderwerp binnen: Muziek op de werkvloer