Sabam, PlayRight en SIMIM bezegelen samenwerking

december 20, 2019

Op woensdag 18 december ondertekenden beheersvennootschappen Sabam, PlayRight en SIMIM het mandaat met bijhorende Service Level Agreement (SLA) in het kader van de lancering van het uniek platform Unisono. Daarmee krijgt Sabam vanaf 1 januari 2020 officieel de opdracht om de Billijke Vergoeding te factureren in opdracht van PlayRight en SIMIM.

Unisono biedt u vanaf 1 januari één platform waar u snel en eenvoudig zowel Sabam als de Billijke vergoeding regelt via één licentieaanvraag. Door de betaling van één factuur vergoedt u alle betrokken auteurs, componisten, uitgevers, uitvoerende kunstenaars en producenten. Het doel van deze gezamenlijke investering: administratieve vereenvoudiging, meer transparantie en een efficiënte dienstverlening.

 

Wat vooraf ging:

Begin juni 2019 kondigden de drie beheersvennootschappen hun samenwerking aan tijdens een persmoment. Dat volgde na de publicatie van het juridische kader voor een uniek platform in het Belgisch Staatsblad en de ondertekening van het principeakkoord door alle partijen.

De afgelopen maanden werd er achter de schermen druk gewerkt aan de operationele uitwerking van het platform dat door het leven zal gaan onze de naam Unisono. Met de ondertekening van dit mandaat zijn we nu volledig klaar om op 1 januari 2020 live te gaan.

In afwachting kan u terecht op de tijdelijke webpagina van Unisono voor meer informatie en een antwoorden op enkele meest gestelde vragen.